zondag 21 maart 2010

Politie Veenendaal krijgt tips over gewelddadige Marokkaanse jeugd

zondag 21 maart 2010 11:08

De politie in de Utrechtse stad Veenendaal heeft vannacht gepost bij fietstunnels en onderzoek gedaan naar de groep jongeren die de stad terroriseert. Vorig weekend werden drie jonge mannen slachtoffer van excessief geweld.


Dit weekend was in Veenendaal extra politie op straat



De ondervraging van 85 personen tussen twee en vier uur ’s nachts heeft een aantal tips opgeleverd die moeten worden nagetrokken, maar de gouden tip zat er niet bij, zei een woordvoerder van de politie vanmorgen. Dit weekend zijn er veel agenten ingezet om de orde te bewaken en vannacht hebben zich dan ook geen incidenten voorgedaan, aldus de woordvoerder aan elsevier.nl.

Drie berovingen
Vorig weekend werden in de nacht van zaterdag op zondag drie mensen met geweld beroofd. Een van de slachtoffers werd, nadat hij was mishandeld en beroofd, halfnaakt op het spoor gelegd.

Omdat er aanwijzingen bestaan dat de daders voor en deel uit de Marokkaanse gemeenschap in de stad komen, wordt samengewerkt met vertegenwoordigers van de gemeenschap en de moskee. In het afgelopen vrijdaggebed werd aandacht aan de gewelddadige berovingen besteed.

Niet alleen op pad
Demissionair minister van Justitie Ernst Hirsch Ballin (CDA) heeft zijn zorgen over Veenendaal uitgesproken. Burgemeester Ties Elzenga (CDA) zei in dagblad De Gelderlander dat mensen beter niet 's nachts alleen op pad moeten gaan. Hirsch Ballin zei er niet blij mee te zijn dat een burgemeester zo ver moet gaan.

Elzenga zei later niet te hebben bedoeld dat Veenendaal te gevaarlijk is voor iemand alleen, maar dat hij jongeren wilde aanraden na een avondje stappen samen naar huis te fietsen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten