donderdag 18 maart 2010

Marokkanen bedreigen burgemeester Zaltbommel

vrijdag 22 januari 2010

Albert van den Bosch, de VVD-burgemeester van de Gelderse gemeente Bommelerwaard (Zaltbommel) wordt sinds vandaag beveiligd. Nadat een buurthuis voor Marokkanen werd ontruimd omdat winkeldieven zich er schuilhielden, braken onlusten uit. De burgemeester keurde de ongeregeldheden af en wordt nu persoonlijk bedreigd.


Dat meldt het Brabants Dagblad.

Vorige week dinsdag werd een buurthuis voor Marokkaanse jongeren ontruimd, omdat twee verdachten van winkeldiefstal zich er verstopten. De jongeren uit het buurthuis werden zo boos, dat ze twee auto’s vernielden en afgelopen weekend ruiten ingooiden van gebouwen rond het buurthuis.

De winkeldieven zijn overigens woensdag aangehouden.


Afkeurende brief
De burgemeester liet in de omgeving van het buurthuis een brief verspreiden waarin stond dat de Marokkaanse gemeenschap het gedrag van de jongeren sterk afkeurt.

Van den Bosch, werd daarom gisteravond persoonlijk bedreigd. Van den Bosch is overigens een oude kennis en vriend van het eveneens permanent bewaakte PVV-Kamerlid Geert Wilders. Medewerkers van de politie vingen de bedreigingen op en besloten werd om de burgemeester uit voorzorg te beveiligen. Er staat nu permanent een politieauto met agenten voor het huis van de burgemeester.

Overlast
Een groep van twintig Marokkaanse jongeren zorgt in het centrum van Zaltbommel voor overlast. De burgemeester klaagt over een gebrek aan politiemacht om de overlast aan te kunnen pakken. Hij heeft er onlangs bij minister Guusje ter Horst (Binnenlandse Zaken, PvdA) op aangedrongen om niet te bezuinigen bij de politie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten