donderdag 18 maart 2010

Marokkaanse familie bedreigt artsen voor reanimatie

woensdag 13 januari 2010 16:16

Een Marokkaanse familie heeft de artsen bedreigd die een familielid probeerden te reanimeren. De artsen voelden zich gedwongen de reanimatie nog tijden voort te zetten terwijl dit al lang geen zin meer had.


Eerst werden de ambulancebroeders lastiggevallen die de vrouw vorige week vrijdag na haar hartinfarct kwamen ophalen. Toen al moest de politie opdraven om de familie in de hand te houden. Op de Spoedeisende Hulpafdeling van het Lievensberg-ziekenhuis in Bergen op Zoom liep de situatie opnieuw uit de hand.

Reanimatie niet gestopt
Ook op de intensive-care afdeling viel de familie de behandelend artsen lastig. De artsen durfden de reanimatie niet te stoppen, ook niet toen de oudere vrouw al lang niet meer gered kon worden.

De anesthesist die de reanimatie uiteindelijk staakte, werd tegen de muur gedrukt en bedreigd. Hij voelde zich zo geïntimideerd dat hij het ziekenhuis via een sluiproute heeft verlaten. De politie was aanwezig, maar besloot niet op te treden om 'de gemoederen tot bedaren te kunnen laten komen'. Pogingen om de familie te kalmeren, hadden geen zin.

Dreigementen
De hal van het ziekenhuis was ondertussen volgestroomd met familieleden en kennissen van de overleden vrouw. Zij wachtten verplegers en artsen op, om hen te bedreigen. De zoons van de overleden vrouw zworen de artsen wraak te nemen als ze terug zouden komen van de begrafenis in Marokko. Dat vertelt een arts die anoniem wil blijven aan De Telegraaf.

De bedreigde artsen en verplegers zouden uit angst voor de familie geen aangifte durven te doen. Ook het ziekenhuis doet geen aangifte. Volgens een woordvoerder van de politie heeft de familie geen strafbare feiten gepleegd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten