donderdag 18 maart 2010

Marokaanse bende kleedt slachtoffers helemaal uit.

---

VEENENDAAL - Eén en dezelfde bende heeft vermoedelijk afgelopen weekend in het Utrechtse Veenendaal in één nacht drie mannen op gruwelijke en brute wijze mishandeld en beroofd. Twee van de slachtoffers werden zelfs beroofd van hun kleding. Een derde man werd neergestoken. Hij hield aan de steekpartij onder andere een klaplong over en ligt nog altijd in het ziekenhuis.



De Korenbeurs in Veenendaal. De burgemeester waarschuwt daar niet meer alleen te wandelen Foto: Google Maps
Ads door Google
8 kilo eraf in 12 dagen
Nieuw: De originele citroensap-kuur vet-doder nr. 1, nu als capsules!
Citroensap-Slankkuur.eu
De politie neemt de geweldsgolf hoog op en heeft acht rechercheurs op de zaak gezet. Hoewel de berovingen afgelopen weekend plaatsvonden, komen de schokkende details nu pas aan het licht. De daders, volgens de politie mannen met een licht getinte huidskleur van tussen de 18 en 23 jaar, zijn nog niet gepakt, maar de politie vermoedt dat er een verband bestaat tussen de drie brute overvallen. ,,Omdat het zo kort na elkaar is gebeurd, lijkt er wel een verband te zijn’’, aldus een politiewoordvoerder.

Een 21-jarige jongen uit Veenendaal fietste in de nacht van zaterdag op zondag rond 3.00 uur van zijn werk naar huis, toen hij werd belaagd door vier overvallers. Het slachtoffer werd met vermoedelijk pepperspray in zijn ogen gespoten, geschopt en geslagen met een stok en naar de spoorrails gesleept. Bovendien trokken de overvallers al zijn kleren uit en namen die mee.

Zelfs onderbroek weg

,,Ze hebben zelfs zijn onderbroek meegenomen,’’, vertelt de vader van het slachtoffer, dat anoniem wil blijven. Twee van de jongens gingen ondertussen met zijn pinpas naar een pinautomaat. De jongen gaf uiteindelijk zijn pincode, waarna de daders ervan door gingen met onder meer zijn rijbewijs, telefoon en identiteitsbewijs. Zijn rekening werd direct volledig geplunderd. ,,Ze zeiden tegen hem dat hij de politie moest vertellen dat ze Marokkanen uit Utrecht waren.’’ De jongen is enorm toegetakeld, aldus zijn vader. ,,Hij heeft behoorlijk veel pijn en zware kneuzingen. Z’n ene oog is helemaal dicht geschopt.’’

Ongeveer een uur later werd een 19-jarige man het slachtoffer van een straatroof. Hij werd vastgepakt door drie mannen en vervolgens tegen de grond gewerkt. Ook hij moest zijn kleding uittrekken en werd beroofd van zijn portemonnee.

Tien minuten later werd ook een 20-jarige Veenendaler aangevallen door drie mannen. Hij verzette zich hevig, waardoor het de daders niet lukte om spullen te stelen. Tijdens de hevige worsteling werd hij gestoken met een scherp voorwerp, waardoor hij onder andere een klaplong heeft opgelopen en nog altijd in het ziekenhuis ligt.

Burgemeester Elzenga liet gisteren weten de gewelddadigheden ,,schokkend, afschuwelijk, laf en gewetenloos’’ te vinden. De gemeente had gisteravond een overleg met de Marokkaanse gemeenschap in Veenendaal.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten