donderdag 18 maart 2010

Molukkers: Marokkanen het probleem

do 28 jan 2010

Molukkers: Marokkanen het probleem CULEMBORG - Binnen de Molukse gemeenschap in het Gelderse Culemborg is verdeeldheid ontstaan over de plannen om de rust in de wijk Terweijde te herstellen.

Een groep Molukkers zegt geen vertrouwen meer te hebben in de Molukse organisatie Badan Persekutuan Maluku (BPM) en Baboyo Porsisa die tot nu toe als woordvoerder optrad. ‘Wij distantiëren ons van alle ingenomen standpunten van BPM en B. Porsisa met betrekking tot de aanslagen die door Marokkaans straattuig (term uit de veiligheidsnotitie van de gemeente Culemborg) is gepleegd’, laat John Coenmans namens de groep weten in een schriftelijke verklaring.

Volgens Coenmans hebben zeker zo’n 25 mensen afstand genomen van BPM, maar hij vermoedt dat het om nog meer mensen gaat. ‘Wij verwerpen alle zogenaamde resultaten van BPM en B. Porsisa die zijn behaald bij de onderhandelingstafel. Alle verwerpingen zijn maandag aan bod geweest maar ondanks dat, weigert de BPM onder leiding van B. Porsisa zijn conclusies te trekken, en willen ze de eer niet aan hen zelf houden.’

Eigen delegatie

Volgens Coenmans zijn er afspraken achter de rug om van de slachtoffers gemaakt, die niet in het belang waren van de slachtoffers. De groep wil een eigen delegatie samenstellen. ‘We geloven dat onze standpunten en vragen beter beantwoord en vertegenwoordigd gaan worden.’

Coenmans is de vader van de 15-jarige Shoëla. Tijdens de jaarwisseling reed er een auto met vijf Marokkaanse jongens in op het meisje en een paar dagen later raakte ze gewond toen er stenen door de ruiten van haar ouderlijk huis werden gegooid. Het meisje had de politie gewaarschuwd toen ze zag hoe een jongen een auto in brand stak.

Porsisa was donderdag niet bereikbaar voor commentaar.

De Marokkaanse gemeenschap in Culemborg betreurt de harde woorden in de petitie en wil de problemen samen oplossen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten