donderdag 18 maart 2010

Opnieuw geweld tegen politie in Gouda

vrijdag 15 mei 2009 10:20

Gouda heeft opnieuw te maken met geweld van Marokkanen. Nadat de politie van regio Hollands Midden eerder nog sprak van 'baldadigheid', zegt het korps nu wel degelijk hard op te treden.


De vijf jongeren die vanochtend in Gouda zijn opgepakt, zullen strafrechtelijk worden vervolgd. Dat heeft burgemeester Wim Cornelis van Gouda laten weten.

De politie hield de jongeren vandaag aan op verdenking van het gooien van stenen naar agenten en naar een politieauto begin deze week in de Goudse wijk Oosterwei.

Baldadigheid
Gisteren deed een woordvoerder van het korps het gedrag nog af als ‘baldadigheid’. De politie zou de jongeren niet kunnen aanhouden, maar hen slechts een bekeuring van 90 euro kunnen opleggen.

De groep gooide dinsdag stenen naar de politie, nadat twee andere jongeren op verdenking van een woninginbraak waren opgepakt.

Overlast
Woensdagavond zorgden jongeren opnieuw voor overlast in Gouda. Het AD meldt dat een grote groep Marokkaanse jongeren zich in een filiaal van Albert Heijn in de wijk Bloemendaal misdroeg.

Terwijl de politie onderzoek deed in de supermarkt, gooiden jongeren op de parkeerplaats van het winkelcentrum de ruiten van een politieauto in.

Incidenten
Zowel Cornelis als de politie bestrijdt dat groepen jongeren op straat de dienst uitmaken. ‘Nee, het gaat nu niet mis in Gouda,’ zegt Cornelis stellig. Hij spreekt van ‘incidenten’. ‘Het is ook een half jaar stil geweest.’

Volgens de VVD-gemeenteraadsfractie moet er met meer agenten harder worden opgetreden. ‘De VVD vindt dat er op dit moment te weinig gebeurt, het geweld verhard,’ zegt de fractievoorzitter Laura Werger.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten