donderdag 18 maart 2010

Onvrede over Marokkaanse samenwerking

di 09 feb 2010, 23:56

Onvrede over Marokkaanse samenwerking RABAT - Er is nog onvoldoende vooruitgang geboekt in het uitzetten van uitgeprocedeerde Marokkanen. Dat zei minister Eberhard van der Laan (Integratie), die deze week op werkbezoek is in Marokko. Nederland en Marokko hebben vorig jaar afspraken gemaakt over een snelle uitzetting van illegalen.

Het vaststellen van de nationaliteit van de vreemdeling om te weten naar welk land hij moet worden uitgezet vormt al tientallen jaren een probleem. Nederland beslist wie het land uit moet. Marokko moet de Marokkaanse nationaliteit vaststellen. „Sommige onderwerpen moeten wel heel vaak besproken worden. Hier willen we echt vooruitgang zien. Dat kan allemaal wel sneller. We kunnen niet oneindig blijven praten. Zo ingewikkeld is dit niet”, aldus van der Laan dinsdag in Rabat.

De kwestie had van der Laan graag met de Marokkaanse minister van Buitenlandse zaken willen bespreken, maar die was verhinderd. Wel ontmoette hij vandaag een aantal andere ministers. Met hen is onder ander gesproken over het Nederlandse integratiebeleid, de dubbele nationaliteit en de positie van de vrouw.

De Marokkaanse minister voor Marokkaanse Gemeenschappen in het Buitenland, Mohammed Ameur, komt in de tweede helft van dit jaar naar Nederland om de problemen nader te bespreken. Ameur is een groot voorstander van een brede dialoog met Nederland.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten