donderdag 18 maart 2010

Buurthuis dicht na overlast Marokkanen

vr 05 mrt 2010, 13:13

Buurthuis dicht na overlast Marokkanen OOSTERHOUT - Wijkhuis de Bunthoef in Oosterhout is voorlopig dicht, vanwege aanhoudende overlast door een groep Marokkaanse jongeren. De maatregel wordt genomen om de veiligheid voor de vrijwilligers en bezoekers te waarborgen.

Burgemeester Stefan Huisman heeft in overleg met politie en justitie besloten het wijkhuis in ieder geval de komende vier avonden en zaterdag en zondag te sluiten.

Drugshandel

Eerder deze week werden vier personen opgepakt vanwege de handel in hard- en softdrugs en woensdag was het er weer onrustig. De politie hield drie mannen aan, maar heeft signalen dat het de komende dagen opnieuw uit de hand kan lopen.

Huisman vertelt aan Omroep Brabant dat er rekening gehouden met rellen en vernielingen. "De veiligheid van de medewerkers van het buurthuis staat voorop." Volgens de burgemeester zijn de problemen te groot om die met een extra biker of motoragent van de politie af te doen.

Het valt volgens de burgemeester niet mee om vat te krijgen op de groep van enkele tientallen jongeren, ondanks dat een jeugdwerker van Marokkaanse afkomst contact heeft met de groep. Omdat er vaak geen aangifte wordt gedaan is oppakken van de jongeren vaak ook geen mogelijkheid. Volgens de burgemeester is er op korte termijn "geen oplossing in zicht".

Geen opmerkingen:

Een reactie posten