vrijdag 19 maart 2010

Extra politietoezicht Veenendaal

vr 19 mrt 2010

De gemeente Veenendaal zet dit weekeinde extra toezicht in om de veiligheid in het centrum te garanderen. Dat maakte burgemeester Ties Elzenga vrijdag bekend tijdens een persconferentie. De gemeente doet dit na drie grove berovingen in het vorige weekeinde. Daarbij werden twee slachtoffers ontkleed, werd een van de slachtoffers op het spoor gelegd en een ander belandde in het ziekenhuis.

Volgens de politie zijn er signalen dat mensen dit weekeinde „het recht in eigen handen zouden willen nemen” als reactie op de gebeurtenissen. „Daar houden we wel rekening mee”, lichtte politiechef Gerda van Leeuwen toe. Volgens de politie zouden sinds november vorig jaar beduidend meer overvallen hebben plaatsgevonden in de Utrechtse plaats.

Burgemeester Elzenga maakt zich ernstig zorgen om de veiligheid in zijn gemeente. Hij ontkende vrijdag dat hij gezegd zou hebben dat Veenendalers 's nachts niet meer alleen over straat kunnen. „Ik vind dat jongeren in heel Nederland beter niet 's nachts alleen op pad moeten gaan”, zei hij.

De politie heeft inmiddels enkele tientallen tips binnengekregen over de zaak. Er zijn nog geen verdachten opgepakt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten