donderdag 18 maart 2010

'Veel kinderen worden lijfelijk gestraft in moskee'

woensdag 16 december 2009 21:37

De gemeente Den Haag constateerde deze week dat veel Haagse kinderen tijdens Koranlessen in de moskee lijfelijk worden gestraft. Volgens het Samenwerkingsverband van Marokkaanse Nederlanders (SNM) komt dit ook elders in Nederland veel voor.



De GGD in Den Haag wil onderzoek doen naar de vermeende kindermishandeling. Sinds april heeft de gemeente Den Haag 49 signalen gekregen van kindermishandeling in de moskee. De gemeente deed aangifte bij het Openbaar Ministerie.

Lijfstraffen
Wij weten uit eigen netwerk dat het vaker gebeurt dat kinderen lijfstraffen krijgen' zei voorzitter Farid Azarkan van de belangenvereniging van Marokkanen in Nederland woensdag tegen het ANP.

Het SMN schrijft in een persbericht dat lijfstraffen ingaan tegen het recht van het kind. Het roept moskeebestuurders op slaande docenten te straffen.

Koranlessen
Ook Ahmed Marcouch, stadsdeelvoorzitter van het Amsterdamse stadsdeel Slotervaart signaleerde al eens dat kinderen tijdens de Koranlessen en lessen Arabisch lijfelijk gestraft worden. Ook wordt de integratie er volgens Marcouch ernstig beschadigd. Marcouch pleitte destijds voor Koranlessen op openbare scholen. Dit idee viel niet goed bij de Amsterdamse PvdA.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten