donderdag 18 maart 2010

Amsterdam wil meer toezicht op 'Marokkaanse taximaffia' Leidseplein

maandag 6 juli 2009 10:23

De gemeente Amsterdam wil snel maatregelen nemen om de chaos op de taxistandplaats op het Amsterdamse Leidseplein onder controle te krijgen. Zo moeten er in het weekeinde toezichthouders en politieagenten komen om de agressieve chauffeurs in bedwang te houden.



Dat meldt de Amsterdamse stadszender AT5 vandaag.

Burgemeester Job Cohen (PvdA), wethouder Hans Gerson (PvdA, Verkeer) en de korpsleiding van de politie hielden vanochtend een spoedberaad over de taxistandplaats op het Leidseplein.

De uitkomst van het spoedoverleg wordt later vandaag toegelicht.

Agressief
Zondagavond overleed de 44-jarige Rob Sitek nadat hij op het Leidseplein een klap van een taxichauffeur had gekregen.

De 37-jarige chauffeur zit nog vast, aldus de politie. Er is nog niets bekendgemaakt over de aanleiding van de ruzie tussen Sitek en chauffeur.

Volgens taxichauffeur Muhittin Orakci, die zondagochtend bij het incident aanwezig was, was het slachtoffer Sitek ‘groot’, ‘stevig’ en ‘nogal agressief’.

Na een uitgaansnacht wilde Sitek naar Badhoevedorp, zegt Orakci tegen stadskrant Het Parool. Hij zou een van de taxichauffeurs hebben uitgescholden voor ‘buitenlander’. Die stapte daarop uit en sloeg Sitek tegen het hoofd.

Marokkaanse maffia
Verschillende taxichauffeurs vertellen vandaag in Het Parool over de taxistandplaats. Het is daar ’s nachts een ‘jungle’, zeggen ze, ‘de hel van Amsterdam’.

De chauffeurs – meestal jonge Marokkanen – zijn grof, agressief tegenover klanten en elkaar en proberen vooral toeristen op te lichten. ‘Het is pure Marokkaanse maffia,’ zegt een taxichauffeur, die zelf een Marokkaanse achtergrond heeft.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten