donderdag 18 maart 2010

Marokkanen gooien brandbom tegen kerk Gouda

maandag 24 november 2008 07:49

Vier Marokkaanse reltieners hebben geprobeerd de gereformeerde kerk in de Goudse wijk Bloemendaal in brand te steken door een molotov cocktail tegen het gebouw te gooien. De schade bleef beperkt, maar politie en burgemeester nemen de zaak hoog op.



Volgens de politie Gouda wierpen de Marokkaanse jongens (drie van veertien jaar oud, een van vijftien) zaterdagmiddag een 'flesje met een brandbare vloeistof' tegen de kerkdeur.

Een woordvoerder van de kerk zegt vandaag in De Telegraaf dat de deur van het gebouw, de Vaste Burcht, flink beschadigd raakte.

Vrijgelaten
Op het moment van de aanval was er niemand aanwezig. 'De politie en brandweer rukten meteen uit,' zegt de woordvoerder in de krant.

De politie pakte de vier verdachten van Marokkaanse afkomst dezelfde avond nog op. Een van de veertienjarigen werd kort daarna weer vrijgelaten, omdat zijn betrokkenheid niet kan worden bewezen.

'Kwajongenswerk'
De overige drie moesten een nacht in de politiecel blijven en worden dinsdag voorgeleid aan justitie.

Rellende Marokkaanse jongeren veroorzaakten recent veel problemen in Gouda, maar dat was in de wijk Oosterwei.

Volgens kerkbeheerder A. van der Schee is de kerk niet eerder op deze manier bedreigd: 'Er zijn eerder wel eens ruitjes ingegooid, maar dat noemen we kwajongenswerk.'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten