donderdag 18 maart 2010

Marokkaanse ukkies terroriseren Den Haag

ma 08 sep 2008


DEN HAAG - Een schokkend filmpje waarin een 17-jarige jongen wordt belaagd door twee Marokkaantjes van 11 en 14 jaar duikt overal op in Den Haag. Een getuige nam de ruzie op met zijn mobiele telefoon. Sindsdien sturen jongeren het ter vermaak aan elkaar door.

http://www.telegraaf.nl/binnenland/1870838/__Marokkaanse_ukkies_terroriseren_Den_Haag__.html?p=4,1

Marokkaantjes terroriseren Den HaagSchokkend: een groepje Marokkaanse jochies van amper twee turven hoog terroriseert de stad sinds enkele weken.

Op het filmpje is te zien hoe twee hondsbrutale jongetjes op 25 augustus de scootersleutels eisen van een forse Haagse puber. Wanneer de knul dat weigert, krijgt hij van een van de jochies een harde klap in het gezicht. Ook twee grote Nederlandse jongens geven het slachtoffer een oplawaai.

De ruzie wordt gadegeslagen door een grote groep jongeren. In plaats van hulp te bieden, of naar 112 te bellen, kijken ze luid lachend toe bij de mishandeling.

Mes

Het beeldmateriaal werd naar deze krant gestuurd door de moeder van het slachtoffer. Ze wil daarmee laten zien hoe erg het er soms toegaat in Den Haag, vooral in de buurt van het Zuiderpark.

"Mijn zoon is ook nog gestoken door dat ene Marokkaantje", zegt ze ziedend. "Hij had een aardappelschilmesje bij zich. Mijn zoon had mazzel dat hij een leren jas droeg. Het mesje is er godzijdank niet doorheen gedrongen."

Volgens de moeder kon haar zoon zijn belagers van zich afschudden door op hun afpersingspraktijken in te gaan en hen 50 euro te beloven.

In het ziekenhuis is de gezwollen kaak van de jongen op de foto gezet. Gebroken was hij niet, maar wel ernstig gekneusd.

De twee Marokkaantjes zijn dezelfde middag nog door de recherche opgepakt. Dat lukte door middel van een list. Het slachtoffer maakte met zijn belagers een afspraak om de beloofde 50 euro af te leveren. Op het moment van de overdracht werden ze gearresteerd door agenten in burger.

Als beesten

"We nemen deze zaak erg hoog op", zegt politiewoordvoerder Wim Hoonhout. "Deze jongens zijn als beesten tekeergegaan."

De 11-jarige jongen kan niet strafrechtelijk worden vervolgd voor de mishandeling en afpersing, omdat jeugdige daders pas vanaf 12 jarige leeftijd voor de rechter komen. De politie heeft zijn dossier aan de Raad voor de Kinderbescherming overgedragen. De 14-jarige jongen zit vast in jeugdgevangenis Teylingereind. In de loop van dinsdag zal worden bekeken of zijn hechtenis wordt verlengd.

De politie is nog bezig met het vervolgonderzoek. Zo moeten de Nederlandse belagers van de jongen ook nog worden opgepakt. Daarnaast wordt bekeken of ook de omstanders eventueel vervolgd kunnen worden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten