donderdag 18 maart 2010

Jonge Marokkaanse criminelen terroriseren Veenendaal

donderdag 18 maart 2010 15:53

Een 21-jarige man uit Veenendaal werd zaterdagnacht ernstig mishandeld door een groep jongeren. Nadat hij was geslagen en beroofd, werd hij halfnaakt op de spoorrails gelegd. Dat is het derde gewelddadige incident in korte tijd. De burgemeester van Veenendaal raadt alle bewoners af in het donker alleen de straat op te gaan.



In de afgelopen dagen werden ook twee mannen van 19 en 20 jaar overvallen. Het 19-jarige slachtoffer werd beroofd en ontkleed, het 20-jarige slachtoffer verzette zich en werd met iets scherps in de hartstreek gestoken. Hij verblijft nog in het ziekenhuis met een klaplong.

Dat meldt het Algemeen Dagblad.

Marokaanse hoek
Omdat er aanwijzingen zijn dat de daders uit de Marokkaanse groep komen, wordt er overlegd met vertegenwoordigers van de Marokkaanse gemeenschap en imams. 'De Marokkaanse gemeenschap is verslagen, boos en keurt de gewelddadige aanvallen sterk af,' zegt burgemeester Ties Elzenga (CDA) tegen RTV Utrecht.

Extra toezicht
De politie houdt momenteel extra toezicht in de stad. Toch raadt de burgemeester inwoners aan bepaalde plaatsen zoals fietstunnels bij het station te mijden en liever niet ’s nachts alleen op pad te gaan. De politie spreekt van een nieuwe vorm van geweld door de combinatie van beroven en vernederen.

Er zijn al langer veel problemen met jongeren van Marokkaanse afkomst in de Utrechtse stad. Ook in de omliggende steden Gouda, Zeist en Culemborg zijn veel problemen met jonge criminele Marokkanen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten