vrijdag 19 maart 2010

Al-Qaeda roemt Bouyeri als een echte martelaar

vr 19 mrt 2010


AMSTERDAM - Mohammed Bouyeri, de tot levenslang veroordeelde moordenaar van Theo van Gogh, wordt in een recent vrijgegeven videotape van Al-Qaeda geroemd als voorbeeld en rolmodel voor moslims over de hele wereld voor het plegen van aanslagen.



Zie Filmpje

EXCLUSIEVE VIDEO: Mohammed Bouyeri, de moordenaar van Theo van Gogh, wordt in een recent vrijgegeven videotape van Al-Qaeda geroemd als voorbeeld en rolmodel voor moslims over de hele wereld voor het plegen van aanslagen.

In een 25 minuten durende opname wordt Mohammed Bouyeri tweemaal genoemd, in combinatie met nog twee beruchte 'jihadmartelaren', onder wie Nidal Malik Hasan, de Amerikaanse legermajoor die afgelopen najaar een bloedbad aanrichtte op de militaire basis Fort Hood. Bij die aanslag vielen dertien doden en meer dan dertig gewonden. Dat Bouyeri internationaal dezelfde status krijgt toebedeeld als andere beruchte aanslagplegers, is opmerkelijk. De videoboodschap is ingesproken door Adam Yahiye Gadahn, een Amerikaans lid van Al-Qaeda, dat optreedt als woordvoerder in terreurvideo's die worden uitgegeven door As-Sahab, het videoproductiehuis van de terreurgroep. De video waarin Mohammed Bouyeri wordt geroemd als martelaar, is gepost op meerdere radicale websites.
Opgeroepen

Op de tape worden moslims opgeroepen in hun eigen omgeving doelwitten van 'westerse decadentie' aan te vallen. "Zelfs mislukte aanslagen brengen de westerse wereld forse schade toe", aldus Adam Yahiye Gadahn, die als voorbeeld gaf de mislukte bomaanslag op een Amerikaans verkeersvliegtuig onderweg van Schiphol naar Detroit.
De tape roept moslims in legers van westerse landen op het voorbeeld te volgen van de 'Fort Hood-shooter'. "Broeder Nidal is het ideale rolmodel voor iedere berouwvolle moslim in de legers van de ongelovigen en afvallige regimes. Je hoeft niet naar het buitenland te gaan voor training. Vertrouw op je eigen logica en vindingrijkheid. Met een beetje fantasie, planning en een beperkt budget kan bijna alles veranderen in een effectief en dodelijk wapen dat de vijand kan beroven van jaren slaap."
Beloning
Ook worden moslims opgeroepen doelwitten in hun eigen directe omgeving aan te vallen of te saboteren: "Doelwitten waarmee je goed bekend bent, haalbare doelen, waarvan de impact groot zal zijn. Je moet niet de fout maken te denken dat militaire bases de enige hoogwaardige doelen zijn in Amerika en het Westen. Integendeel, er zijn talloze andere strategische plaatsen, instellingen en installaties. Daarmee ondermijnen we de toch al noodlijdende westerse economieën." Gadahn, op wiens hoofd de FBI een beloning heeft gezet van een miljoen dollar, groeide op een geitenboerderij in Riverside County, Californië op. Hij bekeerde zich tot de islam bij een moskee in de buurt van Orange County.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten