donderdag 18 maart 2010

Gouda blijkt bolwerk van Marokkaanse criminaliteit

maandag 15 maart 2010 08:39(Elsevier)

Gouda wordt geteisterd door Marokkaanse crimineeltjes. Terwijl Marokkanen 'slechts' 9 procent van de bevolking uitmaken in de Zuid-Hollandse stad, heeft een op de drie misdadigers in Gouda deze afkomst; het hoogste aandeel van alle Nederlandse gemeenten.



Dat blijkt uit cijfers van het ministerie van Binnenlandse Zaken, schrijft het AD maandag.

Ook steden in de regio Utrecht kampen met veel overlast van de doelgroep. In Utrecht, Veenendaal, Culemborg en Zeist is 20 tot 25 procent van de criminelen Marokkaan, maar Gouda spant toch de kroon.

Subsidie
Het ministerie baseert de cijfers op een telling van het Korps Landelijke Politiediensten, bedoeld om te bepalen welke gemeenten subsidie krijgen om criminaliteit te bestrijden. Het geld (150 miljoen euro) werd meestal verdeeld onder de 36 grootste gemeenten, maar na de laatste telling komen daar de steden Gouda, Veenendaal, Culemborg en Zeist bij.

In absolute aantallen wordt Amsterdam het meest onveilig gemaakt door Marokkaanse misdadigers; daar lopen er 2.500 rond, op een totaal van 15.000 criminelen. Rotterdam telt bijna 1.800 Marokkaanse relschoppers, gevolgd door Den Haag (1.271) en Utrecht (1.165).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten