donderdag 18 maart 2010

Burgemeester wil speciaal beleid voor Marokkaans tuig

vrijdag 26 februari 2010

Nederland zit in een veiligheidcrisis door het intimiderende en gewelddadige gedrag van Marokkaanse jongeren, vindt burgemeester Albert van den Bosch (VVD) van Zaltbommel. Hij wil dat er speciale wetgeving komt om de intimidatie van die groep te voorkomen.


Albert van den Bosch wil dat het intimiderende gedrag van jonge Marokkanen hard wordt aangepakt

De burgemeester wordt zelf bedreigd door Marokkaanse jongeren en heeft sindsdien bewaking. De problemen zijn ontstaan nadat hij buurthuis voor Marokkanen liet ontruimen omdat winkeldieven zich er schuilhielden.

Aanpakken
De VVD'er verwijt het kabinet en de landelijke politiek dat ze niets doen aan de interne veiligheidscrisis. 'Ik erger me rot hoe er nu al maanden wordt gepraat over Irak en Afghanistan, terwijl er aan een veel groter probleem niets wordt gedaan,' zegt Van den Bosch in Binnenlands Bestuur.

Van den Bosch bezigt grote woorden in het interview: 'Laten we de straat in Nederland terug veroveren! Pak het tuig keihard aan!'. Volgens de VVD'er is de massa in Nederland het zat, zowel PvdA'ers als VVD'ers.

Loverboys
Hij schetst het probleem in zijn stad waar 10 procent van de inwoners van Marokkaanse afkomst is. 'We hebben zo’n vijftig vervelende Marokkaanse jongens, van wie twintig harde kern en dertig meelopers. Met de overige duizend Marokkanen zijn geen problemen. Maar die groep jongens loopt voortdurend te klooien en dat gaat héél ver.'

Hij noemt daarbij ook loverboys, die volgens hem al op basisscholen beginnen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten