donderdag 18 maart 2010

IND mag Marokkaanse crimineel niet uitzetten

zaterdag 6 juni 2009 18:12

Een van de twee criminele Marokkaanse broers uit het Amsterdamse stadsdeel Slotervaart mag niet worden uitgezet. De broers zijn om hun criminele activiteiten tot ongewenst vreemdeling verklaard en zouden op die grond mogen worden uitgezet.



De rechtbank in Den Haag heeft deze week echter bepaald dat de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) niet genoeg kan bewijzen dat de gegevens kloppen die voor de ongewenstverklaring zijn gebruikt, meldt Het Parool vandaag.

Een van de broers is in aanmerking gekomen voor ongewenstverklaring toen hij in november 1999 een misdrijf pleegde; volgens de IND had hij toen pas een jaar en drie maanden een verblijfsstatus.

Onbetrouwbaar
Volgens de rechtbank zijn de computerbestanden van de IND echter onbetrouwbaar wat betreft de historie van verblijfsgegevens.

De dienst moet nu opnieuw beoordelen of de man inderdaad tot ongewenst vreemdeling verklaard kan worden.

Uitzetten
Stadsdeelvoorzitter van Slotervaart Ahmed Marcouch wil de broers uitzetten.

Ze zijn rond de twintig jaar oud en wonen vijftien jaar in Nederland. Marcouch wil de jongens uitzetten, omdat ze deel uitmaken van een criminele groep. Ze hebben geen geldig paspoort en hun verblijfsvergunning is in 2006 afgelopen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten