donderdag 18 maart 2010

Marokkanen belagen brandweer; politie-escorte nodig

donderdag 9 oktober 2008

Een groep van tien tot vijftien overlast veroorzakende Marokkaanse jongeren zorgt ervoor dat de brandweer in Gorinchem sinds afgelopen weekend alleen nog maar onder politiebegeleiding uitrukt.


Volgens een woordvoerder van de gemeente veroorzaken de jongeren sinds het begin van de ramadan overlast in Haarwijk. ‘Ze vervelen zich omdat er te weinig te doen is in de buurt,’ aldus de woordvoerder.

Verveling
Sinds eind augustus is er acht keer brand gesticht op de Koningin Wilhelminalaan, volgens de woordvoerder vermoedelijk door deze Marokkaanse jongeren die zich vervelen.



Bij het blussen van een container op 29 september werden spuitgasten gehinderd bij hun werkzaamheden. Een jongen klom op de ladderwagen, een ander kroop achter het stuur van de brandweerauto.

Intimidatie
Vervolgens gingen jongeren om de brandweermannen heen staan, die zich hierdoor geïntimideerd voelden. Tegen de Marokkaanse jongeren is aangifte gedaan.

Hierop werd besloten dat de brandweer alleen nog onder politiebegeleiding uitrukt als er op de Koningin Wilhelminalaan iets is gebeurd.

Afgelopen weekend moesten brandweerlieden opnieuw uitrukken voor verschillende branden in de straat. Daarbij werden ze begeleid door politieagenten.

Gouda
De politie is bezig met de aangifte tegen de jongens. Tegelijkertijd praat de gemeente met de groep overlastveroorzakers. Zij gaven volgens de gemeentewoordvoerder aan dat hun baldadigheid veroorzaakt wordt doordat er 'niets leuks te doen is in Gorinchem'.

Volgens de gemeente is er ook geen enkele overeenkomst met de situatie in Gouda.

De gemeente is nu met de hangjongeren in gesprek 'om uit te vinden wat de jongens wel leuk vinden, zodat ze zich niet hoeven te vervelen'.

De PVV heeft al Kamervragen gesteld naar aanleiding van de gebeurtenissen in Gorinchem. De partij van Geert Wilders pleit voor het denaturaliseren en uitzetten van de jongeren en hun ouders en wil dat het leger wordt ingezet in de wijk.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten