woensdag 19 mei 2010

Tieners opgepakt voor brute berovingen Veenendaal

woensdag 19 mei 2010 17:02

De politie in Veenendaal heeft een aantal jongemannen van 18 en 19 jaar opgepakt voor drie gewelddadige berovingen die in het weekend van 13 en 14 maart plaatshadden. Eén jongeman werd toen beroofd, mishandeld, ontkleed en naakt op het spoor gelegd.


Omdat het onderzoek nog steeds gaande is, kan politiewoordvoerder Thomas Aling aan elsevier.nl geen details loslaten over hoeveel jongemannen er precies zijn opgepakt. De kans is vrij groot dat er binnenkort meer mensen voor deze zaak worden aangehouden. De daders konden worden opgepakt door een combinatie van veel tips en recherchewerk, zegt Aling.

Of de daders uit de Marokkaans-Nederlandse bevolkingsgroep in Veenendaal komen, zoals na de overvallen werd aangenomen, kan Aling ook niet bevestigen.

Grove berovingen
De drie slachtoffers waren 19, 20 en 21 jaar oud en werden aangevallen terwijl ze door een fietstunnel fietsten. De slachtoffers van 19 en 21 werden ontkleed, de jongen van 21 ook nog op het spoor gelegd. Het twintigjarige slachtoffer werd, toen hij zich verzette, met iets scherps in de hartstreek gestoken. Hij liep een klaplong op moest een paar dagen in het ziekenhuis verblijven.

Burgemeester Ties Elzenga (CDA) raadde het inwoners van de stad na de berovingen aan de betreffende fietstunnel 's nachts liever te mijden en niet alleen over straat te gaan. Dit kwam hem op veel verontwaardiging te staan.

Op 9 mei had er in hetzelfde fietstunneltje nog een beroving plaats. Het 19-jarige slachtoffer kon vluchten en de politie waarschuwen, waarna er een 18-jarige man werd opgepakt. Het is niet bekend of hij iets met de eerdere overvallen te maken heeft.

Veel tips
Televisieprogramma Opsporing Verzocht besteedde aandacht aan de zaak, waarna er veel tips binnenkwamen. In het weekend na de gewelddadige berovingen ondervroeg de politie 85 personen die ’s nachts door het fietstunneltje fietsten over de berovingen. Ook dit leverde bruikbare tips op.

Reacties:

A-thee-ist op woensdag 19 mei 2010 18:00


Statistisch gesproken is de kans zeer groot dat de daders inderdaad deze bi-culturele achtergrond hebben.

Kijk naar opsporing verzocht en trek je conclusies.
--------------------------------


indorain op woensdag 19 mei 2010 18:01


In de Telegraaf lees ik het volgende:

@Sinds november vorig jaar is het aantal overvallen in de Utrechtse plaats behoorlijk toegenomen. De stad heeft last van Marokkaanse straatbendes en heeft gebieden aangewezen als no go areas".

Die burgemeester moet zich de ogen uit zijn hoofd schamen: no go area's!!!! Zal wel een pvda-er of d66-er zijn.

Het wordt de hoogste tijd dat een politiehonden vereniging zich eens in die "area's" laat zien. Gezellig een wandelingetjes maken, samen met de hondjes.
--------------------------------


cokkie op woensdag 19 mei 2010 18:09


Sorry hoor, maar als ik dergelijke berichten lees of hoor sla ik altijd aan het associëren. Ik moet dan gelijk aan marokkanen denken.
Vreemd?
Associëren is heel normaal.
--------------------------------


Tom T. Krijgsman op woensdag 19 mei 2010 18:24


Het betreft hier uitsluitend marokkanen, dat staat al vast. En GroenLinks in Veenendaal heeft in een open brief gevraagd om deze 'bevolkingsgroep' mild te behandelen!

Geluid van D66, Pechtold: 'Niets van aantrekken. Gaat vanzelf over.'
Beoordeel deze reactie 1 2 3 4 5


hans veen op woensdag 19 mei 2010 19:08


Kunnen we vanuit Brussel subsidie krijgen voor een grotere doofpot? De huidige is vol.
--------------------------------


Ferdy op woensdag 19 mei 2010 19:21


Er is door de slachtoffers van deze vuile lafaards toch duidelijk aangegeven dat het weer om marrokanen gaat.Waarom dan er weer omheen draaien dat het ook zo is.O,ja de verkiezingen komen eraan en dan is het zaak om de boel bij elkaar te houden.Maar dit is zware mishandeling,poging tot doodslag,beroving,bedreiging tot het leven gericht en let op!!! Een werkstrafje van onze linkse rechters plus begeleiding van een stel geitenwollensokken figuren en dan hebben ze de straf wel gehad.Wat mij betreft levenslang zonder kans op v.i.Voor diegene die niet weten wat dat is,bij "goed gedrag"gaat er een derde van je straf af en sta je zo weer buiten.Met dank aan deze fijne regering.
--------------------------------


Floris op woensdag 19 mei 2010 19:46


Vroeger hadden ze voor dit soort ordinaire straatrovers een galg.
--------------------------------


Pieter van Schaaij op woensdag 19 mei 2010 20:51


Adviesje van Job:gewoon thuis blijven na zes uur 's avonds totdat de boel geintegreerd is.
--------------------------------


Addy op woensdag 19 mei 2010 22:16


Goh, hoe is het toch weer mogelijk???
Tja, de naam zal geen Jan geweest zijn, die met blauwe ogen en blond haar. Indien wel, dan zal hij zeker genoemd zijn geweest. Dat is duidelijk, of niet Nederland.?
En nu is het weer ‘wij weten’ het niet. DE zaak is nog onduidelijk, en er moet MEER onderzoek komen
Wij hebben het in ‘beraad’, etc, etc
Tjonge, noem toch eens waar het op staat.!!!

Blijf vooral op LINKS stemmen, dan gaat het NOOIT over. Het is tijd voor een andere wind!!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten