dinsdag 18 mei 2010

Marokkaans tuig valt politie aan

GORINCHEM, 12 feb 2009 - Marokkaans straattuig heeft in Gorinchem de politie aangevallen, toen een van de probleemjongeren moest worden gearresteerd.

De meute keerde zich dinsdagavond in de Koningin Wilhelminalaan tegen twee agenten die een opstootje probeerden te sussen. Daarbij werd met stenen en een fiets gegooid en raakten twee auto's beschadigd.
Een politieman kreeg een klap in zijn gezicht van een 17-jarige jongen die weigerde om zijn paspoort te laten zien. Ook probeerden zijn vrienden de arrestatie met geweld te verhinderen. Met hulp van opgetrommelde versterking is de tiener alsnog overmeesterd en afgevoerd. Hij zit voorlopig vast.
Getuigen

Een politiewoordvoerster liet gisteren weten dat de aanval op de politie hoog wordt opgenomen. Haar hoop is gevestigd op getuigen die de politie op het spoor van de daders kunnen zetten. De zegsvrouw benadrukt dat tips over de daders ook anoniem welkom zijn. "Veel bewoners durven helaas niets te zeggen uit angst voor represailles."

De politie is daarnaast nog driftig op zoek naar de circa vijftig jongeren die betrokken zijn geweest bij het aansteken van branden in een school en supermarkt op oudejaarsavond. Hoewel de politie over camerabeelden beschikt, zijn er tot op heden slechts drie arrestaties verricht.
Bescherming

De Gorkumse Haarwijk is al maandenlang het toneel van problemen met Marokkaanse jongeren.

De brandweer blust in de wijk na een reeks incidenten sinds oktober alleen nog onder politiebescherming. Zo 'kaapten' twee opgeschoten jongeren een brandweerauto door achter het stuur en op het dak te klimmen. Ook werden brandweerlieden bedreigd en bekogeld bij het blussen van door de reljeugd zelf aangestoken containerbranden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten