donderdag 15 juli 2010

'Marokkanengemeenten' weigeren afspraken

do 15 jul 2010

AMSTERDAM - De meeste 'Marokkanengemeenten' waarin jaarlijks 7 miljoen euro subsidie wordt gestoken, weigeren zich vast te pinnen op keiharde afspraken. Ze willen geen percentages over het terugdringen van criminaliteitscijfers, werkloosheid en schooluitval bij Marokkaans-Nederlandse risicojongeren laten vastleggen.

Demissionair minister Van Middelkoop van wonen, wijken en integratie neemt genoegen met de belofte dat de gemeenten binnen tweeënhalf jaar zorgen voor een dalende trend, wat een magere afspraak is omdat er werd uitgegaan van keiharde percentages, meldt Trouw.
Het Rijk en de 22 gemeenten tekenden in juni vorig jaar een verklaring om samen de problemen aan te pakken. Daarbij zouden prestatieafspraken gemaakt worden, maar nu blijkt dat 14 van deze gemeenten zich niet willen vastpinnen. "Ervaringen met eerdere subsidies hebben geleerd dat men vaak te ambitieuze verwachtingen heeft die in de praktijk niet worden gehaald", staat in een rapport van het ministerie van wonen wijken en integratie aan de Kamer.
PvdA-Kamerlid Jeroen Dijsselbloem noemt het 'onacceptabel' dat gemeenten voor het extra geld geen concretere afspraken willen maken. "Als je geen doelen stelt, kun je later ook niet beoordelen of de extra inspanning zin heeft gehad."

Geen opmerkingen:

Een reactie posten