donderdag 15 juli 2010

Nijmeegse moslims moeten teksten schrappen

do 15 jul 2010

NIJMEGEN - De door de gemeente Nijmegen gesubsidieerde stichting Ar Rayaan moet enkele haatzaaiende teksten en cartoons van haar website halen.

De gemeente heeft laten weten enkele uitingen 'volstrekt onacceptabel’ te vinden. De islamitische stichting heeft de teksten en tekeningen inmiddels verwijderd, zo heeft burgemeester Thom de Graaf laten weten aan de Nijmeegse VVD-fractie, die om opheldering had gevraagd.
Op de website van Ar Rayaan stond bijvoorbeeld te lezen dat polygamie ook in het Westen een goed idee is, omdat er door het grote aantal homo's een vrouwenoverschot is. Ook vertoonde de site antisemitische cartoons.
Het Nijmeegse VVD-raadslid Hayke Veldman stelde schriftelijke vragen aan wethouder Tas over de subsidie aan de stichting die kennis over de islam wil bevorderen en gastlessen verzorgt over vooroordelen rond de islam op scholen in Nijmegen.
Volgens wethouder Tas heeft de stichting inmiddels excuses gemaakt. De gemeente trekt de subsidie niet in, maar laat weten scherper toe te zullen zien op de activiteiten van de stichting. aldus De Gelderlander.
Opvallend genoeg is op de site nog steeds te lezen dat westerse kleding uitnodigen tot verkrachten. "Zulke kleding is een indirecte uitnodiging aan de andere sekse voor lastig vallen. De Qoer'aan zegt terecht dat de hijaab voorkomt dat de vrouwen worden lastiggevallen", aldus de website. Ook staat er nog steeds dat "mannen en vrouwen die niet directe verwanten zijn van elkaar, niet onnoodzakelijk met elkaar zouden moeten praten".

Geen opmerkingen:

Een reactie posten