maandag 14 juni 2010

Fotograaf Erwin Olaf wil weg uit 'homofoob' Amsterdam

woensdag 12 mei 2010

Fotograaf Erwin Olaf heeft het helemaal gehad met het eens zo homotolerante Amsterdam. Olaf, die zelf op mannen valt, werd door andere homo’s beschuldigd van discriminatie omdat hij optrad tegen Marokkanen die twee zoenende mannen intimideerden.


Dat vertelt Olaf woensdag aan de Gay Krant.

Vies
Afgelopen zaterdagavond zag hij, toen hij de Amsterdamse homosociëteit De Trut verliet, dat een Marokkaan twee zoenende mannen aan het uitschelden was. ‘Hij vond dat vies en hij eiste dat ze daar onmiddellijk mee zouden ophouden,’ aldus Olaf. Een andere allochtoon keek lachend toe.

‘Ik zag dat de Marokkaan, die gekleed was in een zwarte leren jas met dikke bontkraag en zwarte pet, uiterst agressief was.’ Hij besloot de allochtone jongens aan te spreken op hun gedrag. Olaf vertelde de twee dat homo’s in Nederland met elkaar mogen trouwen ‘en dat ze dus ook mogen zoenen’.

De Marokkaan reageerde uiterst agressief en Olaf zag zich genoodzaakt 112 te bellen. Maar: ‘Gelukkig voelde hij nattigheid en liep weg.’

Discriminatie
Maar daarmee was de kous niet af. Andere homo’s mengden zich in het incident en lieten Olaf weten niet gediend te zijn van zijn ‘discriminatie’ jegens Marokkanen.

Toen Olaf de voorbijgangers uitlegde dat het ‘van de zotte is’ dat mannen in Amsterdam niet meer hand in hand kunnen lopen, antwoordden twee jonge homo’s dat ze daar überhaupt geen behoefte aan hebben.

De fotograaf is de houding van de nieuwe generatie homo’s zat en denkt erover te verhuizen naar Berlijn. ‘Jonge homo's en lesbo's zoeken het zelf maar uit, het is nu hun strijd.’

Erwin Olaf staat op nummer zeven in de onlangs verschenen Elsevier top-100 kunstenaars.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten