donderdag 1 april 2010

Overval op verzorgingshuis in Amsterdam-Noord

17-03-2010

De dader in de nu volgende zaak heeft een heleboel mensen de stuipen op het lijf gejaagd voor een ontzettend klein geldbedrag. Een man had bedacht een verzorgingshuis in Amsterdam Noord binnen te vallen met een vuurwapen. Hij is na veel tumult vertrokken met een buit maar het staat in geen enkele verhouding met wat hij achterliet.

Een huis vol zeer geschrokken medewerkers en bewoners. Het ‘Evean Korthagenhuis’ ligt aan het Amerbos in Amsterdam Noord. Op zaterdagavond 30 januari heeft hier een gewapende overval plaats gevonden. Daarbij heeft de verdachte een 51- jarige receptioniste verwond.

Die avond komt een paar minuten voor 19.00 uur een man het verzorgingshuis binnen. Zonder iets te zeggen opent hij direct de aanval op de receptioniste. Hij trekt een vuurwapen en deelt daar een aantal rake klappen mee uit. Vervolgens doet hij een greep uit de kassa en vlucht. Het is onduidelijk in welke richting.

Het gaat om een licht getinte man, Noord Afrikaans uiterlijk. Hij is tussen de 20 en 25 jaar oud en tussen de 1.63 en 1.73 lang. Hij droeg tijdens de overval een blauwe broek, zwarte sportschoenen met witte merktekens en een groen/zandkleurige jas met capuchon. De jas heeft een drukke print en een zwarte rits. De man droeg een donkere baseball pet onder de capuchon en zwarte handschoenen. Het was niet de eerste keer die dag dat de man zich bij de balie melde.

Een klein half uur voor de overval is de man ook binnen geweest. Toen vroeg hij om een kopje chocolademelk. De receptioniste ging er vanuit dat hij voor de post kwam. Dat heeft ze hem ook gevraagd en daar heeft ie bevestigend op geantwoord. Vervolgens heeft hij een kop chocolademelk opgedronken. Opvallend genoeg heeft hij de post laten staan. De man had natuurlijk helemaal niets te maken met welk postbedrijf dan ook. Hij kwam hier alleen om de boel te verkennen.

Wel droeg hij tijdens die voorverkenning andere bovenkleding. Op de beelden draagt hij namelijk een blauwe jas met een roodkleurige opdruk aan de achterzijde en een beige muts met flappen over de oren. De man heeft waarschijnlijk geen flauw idee wat hij het slachtoffer maar ook de bewoners aan doet met zo’n overval.

Het slachtoffer is direct overgebracht naar het Bovenij ziekenhuis met een flinke hoofdwond. Aan de overval heeft ze niet alleen 8 hechtingen overgehouden maar ook een hersenschudding en een aantal blauwe plekken.

Heeft u informatie over deze man voor de politie Amsterdam Amstelland? Laat het ze weten via 0900-8844 of via de Criminele Inlichtingen Eenheid en dat nummer is 020-559 3300.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten