vrijdag 16 april 2010

Marokkanen terroriseren buurt

vr 16 apr 2010

Door Tjerk de Vries
AMSTERDAM - Enkele net verhuisde Marokkaanse probleemgezinnen in Overtoomse Veld bezorgen hun nieuwe buren enorme overlast. Vooral de kinderen bespugen bewoners, plegen vernielingen en stoppen uitwerpselen in brievenbussen.

Het gaat om families die eerder in de oudbouw van de wijk woonden, maar vanwege de sloop van hun huizen terecht zijn gekomen in nieuwe woningen langs de Postjesweg en in de flats Jatopa en 155 x Thuis. Stadsdeelvoorzitter Ineke Ketelaar pikt de acties, van voornamelijk de jeugdige gezinsleden, niet langer. "Ze vervuilen portieken en vallen hun buren lastig. Ik accepteer dat niet. Ze wonen nu fatsoenlijk, er is geen enkel excuus meer. We kennen ze één voor één bij naam en ik ga er persoonlijk voor zorgen dat bij iedere vernieling de ouders een schadeclaim krijgen."

Treiteren

Volgens een woordvoerster van het stadsdeel zijn het niet alleen de autochtone bewoners die de klos zijn. "Nee hoor, ze treiteren net zo goed hun oudere Marokkaanse buurman en zelfs de buurtvaders die rondlopen, worden belaagd."
In Overtoomse Veld worden veel huizen gesloopt. De bewoners krijgen nieuwe woningen, waardoor de relschoppertjes gedwongen zijn verhuisd. Het betreft een groep van zo'n twintig kinderen in de leeftijd van acht tot veertien jaar, die in hun oude buurt ook al als overlastgevers te boek stonden. "Mensen zeggen wel eens dat een betere woning leidt tot beter gedrag, maar daar is dus geen sprake van. Dat bewijzen deze kinderen", aldus de zegsvrouw.
Volgens Ketelaar zijn er al enkele maatregelen genomen. "De politieagenten in de buurt zijn voorzien van een sleutel van de portieken, zodat ze de jongeren ook binnen kunnen aanpakken."
Ook de straatcoaches kunnen inmiddels de trappenhuizen in, zodat de jeugdige vandalen zich daar niet langer kunnen verschuilen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten